Güncel Haberler

Türkiye-Irak ortak planlama grubunun hazırlık toplantısı yapıldı

Hüseyin Bahr-ul Ulum hesabından yayınlanan yazıda.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin kurumsallaştırılmasına yönelik imzalanan anlaşmaların uygulanma süreci, Daimi Ortak Komitelerin faaliyetleri ve işbirliğinde öncelikli sektörler ele alındı.” ifadeler kullanıldı.

Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu (OPG) toplantısı yarın yapılacak.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye-Irak üst düzey güvenlik mekanizmasının 4’üncü toplantısının yarın Ankara’da yapılacağını, bu toplantıda Irak tarafıyla güvenlik alanında geliştirilen anlayış birliğinin daha da somut bir şekilde güçlendirilmesi olanaklarının ele alınacağını bildirdi. adımlar. OPG’nin ilk toplantısının Irak heyetinin Türkiye ziyareti münasebetiyle yapılacağını, toplantının yarın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Irak Başbakan Yardımcısı ortak başkanlığında Ankara’da gerçekleştirileceğini söyledi. Bakanı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Nisan’daki Irak ziyareti sırasında imzalanan Stratejik Çerçeve Anlaşması (SFA) ve Ortak Daimi Komiteler (JAC) ile iki ülke Dışişleri Bakanlarının eş başkanlığında Ortak Planlama Grubu (OPG) kuruldu. (İkili ilişkilerin çeşitli boyutlarında teknik düzeyde) Irak’la kurumsal ve sürdürülebilir bir çerçevede işbirliği kurulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu