Güncel Haberler

Salim Güran’ın açıklaması yeniden ele alındı

Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de iftutmaz deresinde cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili Diyarbakır Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar sürüyor.

Soruşturma kapsamında 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran, cezaevinden çıkarılarak Diyarbakır Adliyesine götürüldü ve soruşturmayı yürüten 3 savcı tarafından ifadesi alındı.

İşlemleri tamamlanan Güran, cezaevine gönderildi.

Savcılıkta Güran, olay günündeki eylemlerine ilişkin daha önce jandarma ve savcılığa verdiği ifadeleri tekrarlayarak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Aracına çok sayıda çocuğun girdiğini iddia eden Güran, “Sadece Narin’in DNA’sının bulunduğuna dair bir diyeceğim yok.” dedi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Selim Atasoy’un durumu sorulduğunda, olay günü sahada kızlarının olmadığını, sadece oğlunun ve kendisinin bulunduğunu iddia ederek, “Salim kızlarını evine getirdi. Kazadan 2 gün önce köydeydim” diyen Güran şunları söyledi:

“Bu açıklamayı kabul etmiyorum. Olay günü kızları da sahadaydı. Olay günü kızlarını eve götürdüm. Akşam 20.00 sıralarında bana telefon geldi ve ‘Narin kayıp’ dediler. ” .’ “Beni arayan kızım Gizem’di. Köye girdiğimde bütün köy kapıdaydı. Jandarma komutanını aradım ve ‘Kardeşimin kızı kayıp’ dedim.’ Ben de “Yürüdüm, aramaya katıldım. Sabaha kadar aradık.”

“Telefonumdaki dijital verileri sürekli siliyorum”

Güran, “Kamera görüntülerinden saat 18.59’da okulun önünden geçtiğinin tespit edildiğini” ve o yolu kullandığını belirtti.

“Mehmet Selim Atasoy’un telefonla arayıp ‘Yolda şüpheli araç var’ demesi üzerine hemen M’yi amcası Hüseyin’in evinin önüne bıraktım ve hızla şüpheli aracın bulunduğu yere doğru yola çıktım. Bu yüzden söz konusu kamerayı geçtim.” Güran, olay günü saat 15.08’de tutuklu Nevzat Bahtiyar ile yaptığı görüşmenin içeriğinin içme suyu olduğunu belirtti.

Savcılık şunları söyledi: “Kendisinden ele geçirilen cep telefonuna ilişkin dijital materyalin inceleme raporunda, 23 Ağustos’tan önce tüm normal ve WhatsApp görüşme kayıtlarını sildiği anlaşıldı. arama kayıtları?” Soruya yanıt veren Güran, “Telefonumdaki dijital verileri sürekli siliyorum. Narin’in ölümüyle ilgili hiçbir delili yok etmeye niyetim yok.” dedi.

“Ailenizden birçok kişinin 21 Ağustos’a ait telefonlarındaki arama, mesaj ve WhatsApp kayıtlarını sildiği tespit edildi. “Neden böyle bir şey yapma gereği duydular?” sorusuna Güran, aile üyelerinin neden sildiğini bilmediğini söyledi. bu veriler.

“Kaza günü Nevzat Bahtiyar ile kesinlikle görüşmedim”

Soruşturma kapsamında tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ı tanıdığını iddia eden Güran, açıklamasına şöyle devam etti:

“Nevzat Bahtiyar’ın hakkımda söylediği her şey yalandır. Kaza günü Nevzat’ı kesinlikle aramadım. Saat 15.00-16.00 arasında kesinlikle görmedim. Kalabalık içinde ancak saat 20.00’den sonra, yoldayken gördüm. Köydeki evime doğru yürürken, “Yeğenim Narin’i öldürüp cesedini arabama koyduktan sonra ona teslim etmedim.”

“Olay günü Nevzat Bahtiyar sizi aradığında sahada olduğunuzu ve bir sonraki saat 20.00’ye kadar Nevzat Bahtiyar’la görüşmediğinizi söylemenize rağmen, HTS analizi Nevzat’ın Bahtiyar’a göre saat 15.21’e kadar birlikte olduğunuzu gösterdi. Kaza günü öğleden sonra 15.46 Bu çelişki “Bu konuyla ilgili açıklamanız nedir?” sorusuna Güran şöyle yanıt verdi: “Kaza günü kesinlikle Nevzat Bahtiyar ile görüşmedim. Temel analiz yanlış. Bu sorunu bile kabul etmiyorum.” diye cevap verdi.

Tutuklu Mehmet Selim Atasoy’un oğlu RA ile olay günü farklı zamanlarda yaptığı telefon görüşmeleri de sorulan Salim Güran, kampla ilgili konuları konuşmuş olabileceklerini ancak kendisinin konuşmadığını söyledi. Konuşmaların içeriğini hatırlayın. RA ile 18.37, 18.42, 18.51 ve 18.54 saatlerinde yaptığı görüşmelerin içeriği hakkında da soru sorulan Salim Güran, konuşmaların “şüpheli” buldukları beyaz araçla ilgili olduğunu belirtti.

“Mehmet Selim Atasoy’un sizi aramasının ardından okulun önünden geçerken beyaz arabayı kontrol etmeye gittiğinizi belirtmişsiniz. HTS soruşturmasında Mehmet Selim Atasoy’un saat 18.27’de sizi aradığı ancak okulu geçtiğiniz kamera kayıtlarından anlaşıldı. 18.59’da ve ayrıca RA ile “18.37-18.54 saatleri arasında yaptığınız 4 görüşmenin araç ve saha ile ilgili olduğunu, aracı kontrol ettiğiniz noktada gerçekleştiğini ve daha sonra sahaya gittiğinizi belirtmişsiniz. Bu durum sizin saat 18.59’da okul kamerasının önüne geçtiğiniz gerçeğiyle çelişiyor.” Ne söyleyeceği sorulduğunda Salim Güran, söyleyecek bir şeyi olmadığını söyledi. konuyla ilgili söyle.

Tutuklu sayısı 11’e çıktı

Soruşturma kapsamında dün tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen, şartla serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talebi üzerine yeniden gözaltına alınan RA jandarmanında işlemler başlıyor. Adli denetim tamamlandı.

Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edilen ve Narin Güran’ın amcası Salim Güran’ın çalışanı olduğu öğrenilen RA, savcılıktaki sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11’e yükseldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu