Güncel Haberler

Meteoroloji ‘sarı’ kodla alarma geçti! İzmir’de yer çatladı… Dehşet dolu anlar… Manisa’da yollar çöktü! Dışarı çıkmayın…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 12 Eylül Çarşamba günü yaptığı hava durumu uyarısının ardından yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskınları yaşandı. Ege Bölgesi’nde İzmir’de şiddetli yağışlar etkili olurken, işyerleri sular altında kalırken, su basan yollar nedeniyle araçlar trafikte zorlandı.

İZMİR’DE YOĞUN YAĞMUR NEDENİYLE ZOR ZAMANLAR YAŞANDI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nün “şiddetli yağmur” uyarısının ardından kentte fırtına etkili oldu. İzmir’de sabah saatlerinde sağanak yağış nedeniyle korku dolu anlar yaşandı.

izmir3

Şiddetli yağmurun yaşamı felç etmesi nedeniyle sokaklar göle dönerken, bazı sokaklar korku filmlerini andırıyordu. Menderes ilçesi Özdere Mahallesi Mahallesi 14 Evler’de yol ile birlikte istinat duvarı çöktü.

izmir2

Çok sayıda araç çukurun kenarına düştü. Bir evin duvarı elektrik direğinin çarpması sonucu hasar gördü. Yağışların öğleden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

İZMİR’DE ARAÇLAR DENİZE UYUŞTURULDU

Şiddetli yağış nedeniyle havanın felç olduğu İzmir’in Ahmetbeyli ilçesinde, Maydanoz Körfezi’ndeki yolun bir bölümü derenin taşması nedeniyle çöktü. Yolda park halindeki otomobillerden biri ile körfeze demirleyen bazı tekneler denize sürüklendi.

Deniz

İTFAİYE ARACI MANİSA ÇUKURUNA GİRDİ

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde şiddetli yağışın etkili olduğu İstasyonaltı Mahallesi’nde TOKİ’ye ait evlerin önünde göle giden yolda itfaiye aracının tekerleği hendeğe sıkıştı.

yangın önleme

MARMARA VE EGE BÖLGESİNE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre: yurdun iç ve batı kesimleri ile kuzeydoğusu parçalı bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskisehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları , Kars ve Ardahan çevresi Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği tahmin ediliyor. yağış; Batı Marmara, kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

1824buybuyuk

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsimsel değerler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ege’nin iç kesimleri ve Batı Akdeniz’de genellikle güney ve batı yönlerden orta, yer yer orta kuvvette (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

0612buybuyuk

ANİ TAŞKIN, DOLU BEKLENİYOR

yağış; Batı Marmara, kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Afyonkarahisar’da yerel olarak kuvvetli, İzmir ve Manisa’da ise yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden yerel ve bölgesel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi olası olumsuz etkilere dikkat edilmesi gerekiyor. yağmurlar sırasında kuvvetli rüzgarlar.

1218büyük

0006guguk kuşu

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu