Klima şokuna iyi gelir ve ısıyı alır! Son zamanlarda satışlar arttı: Bu bitkisel karışım büyük talep görüyor
Küresel ısınma nedeniyle her yaz bir öncekinden daha sıcak oluyor. Vatandaşlar doğal olarak serinlemenin ilk çaresini klima olarak görüyor. Ancak klimaya maruz kalanlar aynı zamanda kas ağrılarından da şikayetçi oluyor. Ahududu, yaban mersini, keçiboynuzu ve karadut özlerinden oluşan bitkisel karışım yeni trend haline geldi.
Yaz nedeniyle artan sıcaklıklar etkisini sürdürüyor. Öğle sıcaklarının artması bazı vatandaşları rahatsız ederken, serinlemek için kullanılan klima, vantilatör gibi ürünler de acıya neden oluyor. Bu duruma çözüm bulmak isteyen vatandaşlar, ahududu, yaban mersini, keçiboynuzu ve karadut ekstraktlarından oluşan ve portakal, limon ve erik suları ile tüketilen, aktarlara göre ısıyı hafifleten ve ağrıyı azaltan özel bitkisel karışıma büyük ilgi gösteriyor. Bu karışımın bardakta adı geçen ekstraktların her birinden bir ölçü ilave edilerek oluşturulduğunu belirten aktar, dileyenlerin ebegümeci de ekleyebileceğinin altını çizerek vatandaşlara çay ve asitli içecekler yerine bu bitkisel karışımların tüketimini tercih etmelerini tavsiye etti.
“VÜCUTLARIN ISI VE ACILARINA İYİ GELEN TAZE BİR İÇECEK TÜKETİYORLAR”
Uzun yıllardır Eskişehir’de aktar olarak çalışan Metin Ağırönü, klimanın insanlara ciddi zararlar verdiğini belirterek, şunları söyledi: “Klima vücutta soğuk algınlığına ve kramplara neden oluyor. Bunları ortadan kaldırmak için vatandaşlar ağrı kesici ve bitkisel kremleri tercih ediyor. Ayrıca klima insanı biraz yorgun hissettiriyor. Bunları ortadan kaldırmak için ahududu özü, yaban mersini özü, keçiboynuzu özü ve karadut özü kullanabilirsiniz. Vatandaşlar bunları suya karıştırarak tüketebiliyor. Ayrıca portakal suyu, limon suyu ve kuru erik suyunu da soğuk içecek olarak kullanabilirsiniz. Vatandaşlar soğuk içecek tüketerek vücutlarının ısısına ve acısına iyi geliyor. “Bahsettiğim ürünler hem klima şokuna hem de ısının uzaklaştırılmasına iyi geliyor” dedi.
“ÇAY VEYA ASİTLİ İÇECEKLER YERİNE TÜKETİLSEYSE DAHA İYİ OLUR”
Esansların şişe kapakları aracılığıyla bir ölçü bardağa döküleceğini belirten Ağırönü, şöyle konuştu: “Esansı tüketecek vatandaşlarımız bunu suyla çoğaltıp buzdolabına koymalı, daha sonra içebilirler. Her birinden bir terazi alacağız. Bahsettiğim ürünlerin her birinden birer kaşık çoğaltılarak tüketilebilir. Ayrıca ebegümeci adı verilen bir bitki de vardır. Vatandaşlar da aynı şekilde tercih yapabilecek. Hibiscus şekeri düşürür ve güzel bir kırmızı renk verir. Vatandaşlar akşamları bu karışımı içebilirler. Evde çay ya da asitli içecekler içmek yerine bu söylediklerimi tüketirseniz çok daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
(IHA)