Güncel Haberler

İsrail ordusunun Batı Şeria’da bir evi bombalaması sonucu 1 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinde Tülkerim kampına baskın düzenlediği ve baskına karşı çıkan Filistinliler ile İsrail askerleri arasında silahlı çatışma çıktı.

İsrail güçleri günün erken saatlerinde kamptaki bir evi kuşattı ve askeri araçlarını Tülkerim kampının çeşitli mahallelerine konuşlandırdı.

İsrail ordusuna ait askeri buldozerler kamptaki Filistinlilere ait yol, iş yeri ve araçlara zarar verdi.

Filistinli direniş savaşçıları ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmalar nedeniyle zaman zaman patlama ve silah sesleri duyuluyor.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun insansız hava araçlarının kamptaki bir yeri bombaladığını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim mülteci kampındaki bir eve saldırısı sonucu hayatını kaybeden Filistinlinin naaşı, devlet hastanesine kaldırıldı. Tülkerim’de. .

Filistin’in resmi ajansı WAFA’nın haberinde, ölen Filistinlinin 38 yaşındaki İmad Teyser Shirim olduğu ve İsrail bombardımanı sonucu başından aldığı yara nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Bölgede faaliyet gösteren Hamas’ın Kassam Tugayları, İslami Cihad’ın Tülkerim Tugayları ve El Fetih hareketinin Aksa Şehitleri Tugayları da ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, İsrail askerleriyle çatışmaya girdiklerini ve İsrail ordusuna doğrudan kayıplar verdiklerini söyledi.

Filistin Kızılayı daha önce yaptığı açıklamada, Tülkerim’de başından ağır yaralanan 37 yaşındaki Filistinliye sağlık ekiplerinin müdahale ettiğini belirtmişti.

Böylece, 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistin topraklarını gasp eden İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 638’e yükseldi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu