Delizia – benzer lezzet: patlıcan kebap tarifi

Patlıcan kebap, Türk mutfağının en popüler yemeklerinden biridir. Izgara, soba veya fırında hazırlanabilen bu eşsiz lezzet, özellikle fırında pişirilirse hem pratik hem de sağlıklı hale gelir. Kuyu, Türk bir zevk olarak pişirilen bu zarif lezzet nasıl yapılır? İşte, Lezzetli fırında patlıcan kebap tarifi …
Patlıcan kebap tarifi
Malzeme
3 Orta Boyut Aubergines
400 gram kıyılmış et (tercihen sığır etinin orta zeminde sığır eti)
1 büyük soğan
2 karanfil sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı biber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı ekmek veya bayat ekmek
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pudra şekeri
BUGUN İÇİN:
2 yeşil biber
2 domates
Patlıcan kebap fırını hazırlıyor
Yoksukları çeşitli ile soyun ve yaklaşık 2-3 cm’lik yuvarlak dilimler halinde kesin.
Tuzlu suyu koyun ve ağrının çıkması ve yumuşatılması için 15-20 dakika bırakın.
Ardından suyu süzün ve bir havlu kartıyla kurutun.
Kıyısı bir kaseye alın.
Rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, baharat, tuz unu ve hapishaneyi ekleyin.
Karışımı iyice yoğurun. (Hamur süresi yaklaşık 5 dakika olmalıdır, böylece harç daha iyi iyileşir.)
Doğranmış harç ile küçük yuvarlak köfte oluşturun.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın.
Bir köfte şeklinde bir dilim patırtıcı sipariş edin ve tepsiye yerleştirin. (Şüpyere giymenize gerek yok, ancak isterseniz şişlerinizi fırında sipariş edebilirsiniz.)
Küçük bir kapta, domates salçasını sıcak suyla açın ve tuz ve şeker ekleyin ve karıştırın.
Sosu patlıcanlara ve köfte üzerine dökün.
Doğranmış domatesleri ve biberleri patlıcalar ve köfte arasına koyun.
Altın kahverengi olana kadar yaklaşık 40-45 dakika boyunca ısıtmalı bir fırında 200 derece pişirin.
Afiyet olsun!