Güncel Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Hedefimiz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üye olması”

Özel’in gündeminde Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti ile ilişkiler de yer aldı.

REKLAM

Ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Çarşamba günü Sivas’ta düzenlenen 2. Yüzyılın Değişimi Kongresi’nde “iktidara yürüyüş Sivas’ta başladı” diyerek hedeflerinin tam bu olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği (AB) üyeliği.

Özel, “Bugün kojenerasyon, tüm mikro sorunların yanı sıra Türkiye’ye makro bir hedef de koyuyor. Bu hedef, Avrupa Birliği’ne tam üyeliktir.” dedi.

“Bugün, 32’si Avrupa’da olmak üzere toplam 77 partisi bulunan Sosyalist Enternasyonal, hiçbir üye partinin partimizin Avrupa Birliği mücadelesine tam destek vereceği gerçeğinden çekinmediği bir metni tescil ederek imzaladı.” diye ekledi.

6 Temmuz’da Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Uluslararası Sosyalist Avrupa Komitesi zirvesine katılan CHP lideri, Fransa’da yapılacak genel seçimler öncesinde ülkede yaşayan gurbetçi Türkleri aşırı sağa karşı oy kullanmaya çağırdı. Toplantının ardından hazırlanan açıklamada, “CHP’nin AB’ye verdiği desteğin ‘üyelik sürecindeki mücadelesinin desteklendiği’ belirtildi.

“Güçlü, zengin, dünyayla barışık, rekabetçi bir Türkiye” hayalini dile getiren Özel, “Bir yandan da Rusya, Çin gibi güçlü devletlerle diplomatik ilişkileri en iyi şekilde geliştirmek, onları maksimuma çıkarmak” dedi. ve bunları sürdürmek partimizin iktidara yürüyüşünde ve iktidarda kaldığı süre boyunca vazgeçmeyeceği bir şeydir.” “Bu bir yol haritası” diye vurguladı.

Konuşmasının son bölümünde Şart Kongresi’ne değinen Özel, parti üyelerini, eski başkanları, belediye başkanlarını ve kurultay delegelerini Ankara’ya davet etti: “Yol haritamızı belirlemek, en demokratik tüzüğü hazırlamak, nasıl yapılacağını belirleyen program değişikliklerini başlatmak. Türkiye’yi biz yöneteceğiz.” .

4 Ağustos’ta gerçekleştirilen CHP Parti Meclisi, “Yönetmelik Kongresi” ve program değişikliği çalışmaları ile toplandı, Başkan Özel’in itirazları üzerine oybirliğiyle ortak karar alındı.

6 Eylül’de Ankara’da başlayacak çalışmalar 9 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Türkiye’nin kuruluş döneminde toplanan ve Misak-ı Milli ile ilgili kararların alındığı Sivas Kongresi’nin 105’inci yılı münasebetiyle sembolik açılışın burada yapıldığı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüzüğün son taslağını paylaşmak üzere 1 Eylül’de eski parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol eşlik etti.

Erkol, 2 Eylül’de ANKA haber ajansına verdiği röportajda, toplantı sırasında yönetmelik taslağında değişiklik olması durumunda tarafların iletişim halinde kalacağını açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu