Güncel Haberler

Beyaz Saray’dan Putin’e: Seçimlerimiz hakkında konuşmayı bırakın

Beyaz Saray ulusal güvenlik iletişim danışmanı Kirby, telekonferans basın toplantısında Putin’in ABD başkanlık seçimine ilişkin yorumlarına tepki gösterdi.

Kirby, Putin’in Harris’i destekleyeceği yönündeki açıklamasına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi: “Putin seçimlerimiz hakkında konuşmayı bırakmalı, öyle ya da böyle kimseyi desteklememeli.” dedi.

Kirby, ABD’nin yeni başkanının kim olacağına yalnızca Amerikan halkının karar vereceğini vurgulayarak, Putin’in ABD başkanlık seçimiyle ilgili yorum yapmaktan ve seçime müdahale etmeye çalışmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’nın Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’na katılan Putin, bir soru karşısında gülümsedi ve şunları söyledi: “Size söylediğim gibi favorimiz Başkan Biden’dı. Şimdi yarıştan çekildi ama destekçilerinden Bayan Harris’e destek vermelerini istedi.” yani biz de bunu yapacağız.” Biz de destekleyeceğiz” dedi.

Putin konuşmasına şöyle devam etti: “Tercih elbette Amerikan halkınındır ve biz de bu karara saygı duyacağız. Favorileri belirlemek bize düşmez, bu Amerikan halkının tercihidir.” Sözlerine devam etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’ya herkesten daha fazla yaptırım uyguladığını kaydeden Putin, Harris’in yüksek sesle ve “bulaşıcı bir şekilde” güldüğünü hatırlatarak, “Yani her şeyden memnun” dedi. Yorum yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu