Güncel Haberler

Erdoğan’ın Yeni Anayasası: ‘İlk 4 maddesinde tartışma yok’ – Son Dakika Siyasi Haberler

AKP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dış Alım Hizmetlerinde Başarılar Ödül Töreni”nde konuştu. Gündemi değerlendiren Erdoğan, enflasyon için ‘biraz daha zaman’ istedi. Öte yandan HÜDA PAR Anayasası’nın 4. maddesiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili tarafımızda herhangi bir tartışma yok.” dedi.

“Biraz daha zaman”

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Coronavirüs salgınıyla birlikte küresel ekonomide dengelerin henüz tam oturmadığını görüyoruz. Enflasyon biraz daha zaman alacak gibi görünüyor. Birçok bölgede yeni çatışmalarla karşılaşıyoruz. İsrail gerilimi tırmandırıyor. Tüm bunların ülkeleri korumacılığa ve yeni yatırımlara karşı aşırı tedbirliliğe ittiğinin farkındayız. Birçok Avrupa ülkesi büyüme oranlarını düşürüyor.

Bugüne kadar inşaat sektörünün gelişmesine yönelik attığımız her adım itibarsızlaştırılmaya çalışıldı. Müteahhitlerimizin özellikle yurtdışındaki başarı öyküsü sürekli göz ardı ediliyor.

Ancak ekonomiyi biraz bilselerdi inşaat sektörünün ne kadar kritik olduğunu anlarlardı. Türk üçüncül sektöründe şirket sayısında Çin’den sonra ikinci sıradayız. Gelir açısından ilk 8 ülkeden biriyiz.

“MAKSİMALİST YAKLAŞIMLAR SÜRECE ZARAR VERİR”

Erdoğan, anayasa tartışmalarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Mevcut Anayasanın Türk demokrasisine yakışmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Maksimalist yaklaşımların sürece zarar verdiğine inanıyoruz. Siyasette farklı fikirlere, aynı fikirde olmasak veya yanlış bulsak bile, şiddeti teşvik etmedikleri veya lakap takmaya yol açmadıkları sürece hoşgörü göstermeliyiz.

Bizim açımızdan Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma yok. Özellikle Cumhur İttifakı’nın bu sorunu yok. Yeni anayasa sürecinin mümkün olan en geniş konsensusla yönetilmesinden yanayız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu