Güncel Haberler

TMO fındık alımına başladı… İşte ilk fiyat

Toprak Mahsulleri Ofisi, Ordu’da 2024 hasadından fındık alımına başladı.

Bahçelerinde hasadı tamamlayan, fındıkları samanların üzerine dizip kurutan üreticiler, bugün ürünlerini TMO’ya getirmeye başladı.

Üreticiler, Gülyalı İlçesi Turnasuyu Mahallesi’ndeki TMO deposuna giderek ürünlerini yetkililere teslim ediyor.

Çalışanlar tarafından gerekli kontrolleri yapılan fındık çuvalları depoya teslim ediliyor.

TMO, anlaşmalı üreticilerden Giresun kalite fındığı 132 liradan, Levante kalite fındığı 130 liradan, sivri fındığı ise kilosu 125 liradan satın alıyor.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, TMO’nun eş zamanlı olarak Ordu’da Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinden fındık alımına başladığını, önümüzdeki dönemde ofisin fındık alımı yapacağını söyledi. İl genelinde 12 noktada fındık üretimi yapılmaktadır.

TMO’ya çok önem verdiğini belirten Soydan, şöyle konuştu: “TMO’yu son yıllarda fındığa müdahale eden garantör olarak görüyoruz. Üreticiler de TMO’ya bu açıdan bakıyor. Üreticiler ürünlerini rahatlıkla TMO’ya getirebilirler. Serbest piyasa sitesine göre TMO, üreticilere kar sağlıyor.” dedi.

Soydan, TMO’nun kabuklu fındığın satın alma esaslarını daha önce belirleyerek kamuoyuna duyurduğunu belirterek, üreticilerden bu satın alma esaslarına dikkat etmelerini istedi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça da sürecin üreticilere ve devlete faydalar getirmesini umdu.

TMO’nun randevu sistemini 12 Ağustos’ta açtığını hatırlatan Akça, o tarihten bu yana 3 bin tona yakın ürün için randevu verildiğini ve bu miktarın oldukça ciddi bir rakam olduğunu kaydetti.

Mesudiye ilçesinden 500 kilogram fındık getiren üretici Ali Demir, fındığı TMO’ya bağışlamanın mutluluğunu dile getirerek TMO yetkililerine teşekkür etti.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu